Natura 2000 - områder på Læsø

På Læsø er der udpeget tre Natura 2000-områder:

• Strandenge på Læsø og havet syd herfor.
  • Holtemmen, Højsande og Nordmarken.
  • Havet omkring Nordre Rønner

Natura 2000 handleplaner

Kommunalbestyrelsen har den 17. december 2012 vedtaget følgende Natura 2000-handleplaner:

- Strandenge på Læsø og havet syd herfor – Natura 2000-område nr. 9 - se planen  her

- Holtemmen, Højsande og Nordmarken – Natura 2000-område nr. 10 - se planen   her

- Havet omkring Nordre Rønner – Natura 2000-område nr. 20 - se planen  her

LIFE projektet - LIFE Læsø

Miljøministeriet og Læsø Kommune gennemfører sammen med EU  et projekt til 16 mio. kroner, der skal redde vores enestående natur og skabe nye arbejdspladser på Læsø.

Projektet hedder Life Læsø.

Du kan læse mere om projektet her.

Guidede ture om LIFE-projektet

På de guidede ture fortæller naturmedarbejder Stine Pagel Hansen om Læsøs natur og LIFE-projektets arbejde med at bevare og sikre naturen gennem naturpleje.

Turene afholdes ved Jegens og på Rønnerne, se nærmere for dato og mødested her: Visit Læsø 2017 Guidede ture (annonce).

LIFE Læsø