Årets første udstilling i Luddes Hus

Påskeudstilingen 2018 i Luddes Hus er en meget personlig udstilling.

Udstiller er den lokale ildsjæl og billedkunstner Helle Rans, der i løbet af påsken flyder 80 år,.
Helle udstiller en række af de værker, som hun har skabt i sin lange aktive periode, hvor specielt vævning har fyldt meget.
Helle har bl.a. lavet messsehagler, som ligger foran alteret i Byrum Kirke, men også både skitser, prøver og forarbejder er blandt det udstillede, der dog først og fremmest præsenterer mange spændende billedvævearbejder og kniplinger  Udstillingen har fået navnet RETROSPEKTIV.

Helle var, både dengang hun var lærer på Læsø Skole, og er i tiden som pensionist en af de store ildsjæle på Læsø, og hun har lagt enorm energi at sikre Læsø et aktivt fritidsliv gennem sit engangement i de kulturbærendne foreninger.

Bl.a. Folkeuniversitetet nød i mange år godt af Helle Rans ideer og aktive medvirken.

Læsø Sommerskole, der har mere end 10 år bag sig, var også Helle Rans' initiativ. Hvert år deltager mange lokale og gæster på Læsø i de forskellige kurser, som skolen tilbyder i løbet sommersæsonen. Navnlig har rigtigt mange billedvævere gennem årene været på kursus hos den skotske væver Joan Baxter, som Helle har et godt samarbejdet med.
Helle gav i 2016 Sommerskolen videre til en forening med Katrine Ørnstrup som formand.

Det er Læsø Kunstforening, der står for udstillingerne i Luddes Hus og Helle Rans-udstillingen. Udstillingen REPTROSPEKTIV kan ses frem til den 7. april
Der er altid gratis adgang til udstillingerne i Luddes Hus, hvor det typisk er kunstnerene selv, der passer sin ustilling i åbningstiden.