Hvorfor Demensvenner?
Gode venner er værdifulde for alle – men venner får en særlig betydning for mennesker med demens.
Når man får en demenssygdom, mister man ikke alene hukommelsen. Helt almindelige dagligdagsting som at finde vej eller at handle ind kan pludselig blive en vanskelig eller umulig opgave. Det bliver derfor let at blive og føle sig isoleret.
Derfor har man brug for venner. Venner som ved, hvad demens er, og hvad det gør ved én - og som kan møde én med forståelse og en håndsrækning, når der er brug for det.

Hvad er en Demensven?
En Demensven er en person, der har sagt ja til mere viden om demens. En Demensven rækker hånden frem, hvis han eller hun møder et menneske med demens – for eksempel derhjemme, hos købmanden, i foreningen, på arbejdspladsen eller der, hvor personen med demens måske er kommet pa afveje eller har brug for hjælp.

Uddannelse til demensven
I samarbejde med Alzheimerforeningen starter vi nu uddannelsen til demensven. Uddannelsen tager ca. 3 timer og har du lyst, bliver du inviteret til et opfølgningsarrange-ment.
Alle kan være med - private, virksomheder og foreninger. Jo flere vi er, jo bedre kan vi hjælpe de medborgere, der er udfordret af en demenssygdom.

Der vil være mulighed for at melde sig til et af følgende hold:
Tirsdag den 30. oktober, kl. 1300 - 1600
Tirsdag den 30. oktober, kl. 1900 - 2200 (fortrinsret for virksomheder)
Onsdag den 31. oktober, kl. 1300 - 1600
Sted: Fællessalen pa Læsø Plejehjem

Det er naturligvis gratis at deltage. Det eneste, du skal gøre er at sende en mail på pblc@laesoe.dk eller ringe på tlf. 9849 1422 og meld dig til. Husk at fortælle hvilket hold du gerne vil deltage på . Tilmeldingsfrist: 22. oktober.


Vi glæder os til at se dig.

Venlig hilsen

Læsø Kommune og Alzheimerforeningen

Hent informationflyer for arrangementet.