Den nordjyske Labyrint

Arbejdet med værket Den nordjyske Labyrint er afsluttet, og torsdag den 9. juni kl. 15.30 afholdes opfficiel åbning og præsentation af værket

Den 11. maj ankom den amerikanske landart-kunstner Herbert Parker til Læsø og sammen med frivillige blev Læsø Labyrinten til vikelighed. 

Herbert Parkers værk var blandt de 11 værker, der efter et såkaldt Open Call fra Kulturaftale Nordjylland, blev udvalgt med et værk til hver kommune.
Projektet modtager således støtte fra Kulturaftalen.

Læø Labyrint er opført i traditionelle Læsø-byggematerialer, pil og tang, og har et samlet areal på ca. 70 m2. Man farer altså ikke vil i labyrinten, Men det er heller ikke hensigten. I midten af værket er opstilles et bord og et par siddepladser, hvor man kan opholde sig og tænke lidt over verdenssituationen, inden man igen søger ud i samfundet.

Der indgår ca. 2500 små og større pilegrene, ca. 800 kilo jern og ca. 1,5 tons tang i værket.
Tangen i værket er helt speciel. Den er ca. 300 år ganmmel og stammer fra taget på tanghuset på Gammel havnevej 1. Netop denne ejendom er den første af de tanghuse, der får nyt tangtag i forbindelse med projektet Tængede Tage på læsø, der skal sikre, at dette stykke vetrdenskultur bliver bevaret for fremtiden.

Alle interesserede er meget velkomne til at kigge forbi Læsø Labyrinten, der ligger i Læsø Historiepark på Østerbyvejen - nær Østerby Kirke - og opleve værket.

Åbningsarrangementet er naturligvis åben for alle.