Fra den 1. oktober tilbydes nedenstående målgrupper gratis influenzavaccination. Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Det er en smitsom sygdom, som rammer hvert år i vintersæsonen. I Danmark smittes op mod 1 million mennesker hvert år af influenza, komplikationer som følge heraf er i skyld i 1000-2000 dødsfald. 

Det er muligt at forebygge influenza. Dels kan du være omhyggelig med at vaske hænder, hoste og nyse i engangslommetørklæder og ærmer, og dels kan influenza forebygges med en vaccination. Influenzavaccine gives som en indsprøjtning. Fra du bliver vaccineret, går der typisk 2-3 uger, før du er beskyttet. Vaccinen beskytter sædvanligvis i 6-12 måneder og skal gives hvert år i god tid, inden influenzasæsonen starter – typisk i oktober. Når først du er blevet syg, er det for sent at vaccinere. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver vaccineret, hvis du:     

  • Er 65 år eller derover 
  • Har en kronisk sygdom, f.eks. KOL, astma, diabetes eller hjerte-kar-sygdom
  • Er svært overvægtig med BMI over 40 
  • Er gravid og mere end 12 uger henne 

Tilbuddet om gratis vaccination varer fra den 1. oktober til den 31. december 2016. Gravide kan dog blive vaccineret frem til udgangen af februar 2017, dette gælder ogs personer med immundefekt og deres husstandskontakter. Kontakt din egen læge eller hold øje med vaccinationstilbud i Læsø Posten.

Du kan læse mere om influenza og vaccination på http://www.beskytdigmodinfluenza.dk