Læsø Kommunes nye kommunaldirektør Peter Pietras tiltrådte den 1. januar.

Peter Pietras mødes med personale ved et lille nytårsarrangement i mødesamlen torsdag den 3. januar.

Planen var egentlig, at mødet skulle have været afholdt allerde på første arbejdsdag efter nytår, nemlig den 2. januar, men det forhindrede det hårde vejr, der blandt andet betød, at færgen måtte aflyse flere ture.

Peter Tietras startede i praksis allerede i december, hvor han nogle uger fulgte den tidligere kommunaldirektør Jørgen Vestby Christiansen, således at overgangen og direktørskiftet blev forberedt bedst muligt gennem en grundig overlevering.

Erfaren og ydmyg
Den nye kommunaldirektør, der blev valgt ud af et kompetent felt på knap 30 ansøgere, har gode forudsætninger for at varetage stillingen som kommunaldirektør i en kommune, der lige nu oplever at være udfordret på økonomien. Peter Pietras har nemlig tidligere været ansat i både Finansministeriet og Erhvervsministeriet i ca. 10 år som kontorchef i forskellige styrelser. Han har også været Universitetsdirektør på Copenhagen Business School og adm. dir. i Odense Kommune for både Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen. Han har ikke været bange for at påtage sig vanskelige opgaver. I Odense blev han eksempelvis ansat til at reducere udgifterne på det voksensociale område med over 25%, hvilket lykkedes samtidig med at antallet af hjemløse blev reduceret markant. Over samme 4-årige periode blev han flere gange genvalgt som formand for socialdirektørerne i Region Syddanmark.

Hvem er Peter Pietras
Peter Pietras kommer fra havnebyen Korsør. Han er gift på 28. år og har sammen med sin hustru 4 børn. Han er nr. 3 ud af en børneflok på 5 og søn af selvstændigt erhvervsdrivende forældre. Han dyrker naturen og elsker at løbe, cykle og svømme. Han er rigtig glad for jazz og for at deltage i sociale begivenheder. Han kan godt lide og læse, hvilket han har været flittig til, således at han i dag blandt andet er Ph.d. i erhvervsøkonomi, MBA i strategi samt Master i Organisationspsykologi.