Kr. 10.000 direkte ned i kommunekassen

Den kommunale auktion, lørdag den 4. juli indbragte i alt kr. 10.340

Der var blandt andet en del møbler, lamper, træstammer, træflis og en båd under Folmer H. Kristensens hammer ved auktionen, hvor tiloversbleven kommunalt udstyr blev solgt til højstbydende.

Blandt det mest unikke og interessante, der kunne bydes på, var et mindre antal af den gamle tallerkenlamper fra vejbelysningen:
Gennem de seneste år er disse energikrævende lamper fra før krigens tid ( altså 2. verdenskrig) blevet udskiftet med ny LEDbelysning. De nye lamper bruger kun ca. ¼ del af den energimængde, de tidligere lamper krævede for at levere et i øvrigt temmelig ringere lys. Den nye ledlampe bruge 27, 5 watt i timen, mens den gamle bruger 100 watt. Vi har ca. 400 lamper.

En kort fortælling om en beboer, som boede på Kongevejen,  som var glad for, at der kom en lampe op i Vesterø havn i året 1941, så kunne man tage bestik af retningen, hvor havnene lå.
Alle lamper kom fra Nørresundby elforsyning, hvor der var sat nye op i 1930’erne.
Pærerne var lidt specielle, og da det var ved at være slut med den slags pærer på lager i Danmark , købte Læsø Forsyning ca. 4.000 pærer i England.

Færdiggørelsen af projekt skifte-vejbelysning var også anledningen til et glas champagne til alle fremmødte. Det var auktionarius og dermed også formanden for Teknik-, Havne- og Kulturudvalget selv og ud af egen lomme ønskede at markere begivenheden og dele sin glæde med andre.