Læsø Kunstfestival - for 8. gang

Læsø Kunstfestival præsenterer i 2019 det største antal kunstnere opg udstillingssteder i festivalens historie.

Festivalen åbnede med taler, musik, oplæsning og præsentationer på Læsø Salt mandag formiddag og allerede fra mandag middag åbnede de i alt 17 udstillingssteder rundt på øen.

Foreningens formand Kirsten Holm og borgmester Karsten Nielsen holdt hver sin åbningstale, men var naturligvis fælles om at ønske kunstnerne og publikum en god uge med masser af oplevelser.

På kommunekontoret udstiller f.eks. Henriette Flint og Kisser Størner i Mødesalen, men også Læsø Tårnets tårnhus, Bødehusene, Doktorboligen og Luddes Hus er blandt de steder, hvor vægge og gulve danner baggrund for de utroligt mange værker, det er muligt at se og opleve i løbet af festivalen. I Museumshuset midt i Byrum er der arrangeret en lille fællesudstioling, hvor alle kunsterne er repræsenteret med et værk.

Festivalens orkester The Læsøngers optræder ved flere lejligheder og med overraskende popup-koncerter; der er workshops for både børn og voksne; vandreture og forskellige performances.

Onsdag aften, den 24., er der koncert med The Læsøngers og Uze Oldenburg og foredrag med Poul Christensen om Læsøs arbejde med at komme på Unescos verdensarvsliste,. Det finder sted i Per Kirkebys tidligere atalier på Tørkerivej.

De fleste udstillingssteder signalerer med et markant og tydeligt beachflag, at nu er der åbent, og nu er man meget velkommen til at kigge indenfor.