Pressemeddelelse fra Læsø Kommune:

Byrådet har på sit møde mandag den 8. oktober udpeget den 52-årige Peter Pietras som ny kommunaldirektør.

En enstemmig kommunalbestyrelse godkendte på sit møde mandag aften en ansættelse af Peter Pietras som ny kommunaldirektør i Læsø Kommune.

Han tiltræder jobbet i starten af det nye år og overtager posten efter den nuværende kommunaldirektør Jørgen Vestby Christiansen.

”Jeg er utrolig glad for, at vi i fællesskab nu har udpeget en ny kommunaldirektør”, udtaler borgmester Karsten Nielsen og fortsætter: ”Jeg og mine kolleger i kommunalbestyrelsen glæder os til et godt samarbejde med vores nye direktør. Vi er enige om, at Peter Pietras har de rette kompetencer til at sikre det samarbejde og den motivation, der gør, at Læsø fortsat kan udvikle sig til glæde for både borgere, ansatte og politikere”.

Erfaren og ydmyg

Den nye kommunaldirektør, der blev valgt ud af et kompetent felt på knap 30 ansøgere, har gode forudsætninger for at varetage stillingen som kommunaldirektør i en kommune, der lige nu oplever at være udfordret på økonomien. Peter Pietras har nemlig tidligere været ansat i både Finansministeriet og Erhvervsministeriet i ca. 10 år som kontorchef i forskellige styrelser. Han har også været Universitetsdirektør på Copenhagen Business School og adm. dir. i Odense Kommune for både Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Børn- og Ungeforvaltningen. Han har ikke været bange for at påtage sig vanskelige opgaver. I Odense blev han eksempelvis ansat til at reducere udgifterne på det voksensociale område med over 25%, hvilket lykkedes samtidig med at antallet af hjemløse blev reduceret markant. Over samme 4-årige periode blev han flere gange genvalgt som formand for socialdirektørerne i Region Syddanmark.

Han har for en del år siden også prøvet at være i modvind. Efter en vanskelig pressesag tilbage i 2015 måtte han holde for og forlade Odense Kommune for at tiltræde en stilling i Rambøll som Chefkonsulent for offentlig modernisering og digitalisering. I Rambøll har han frem til i dag udført større konsulentopgaver for blandt andre KL, Dansk Politi, Børne- og Socialministeriet samt Finansministeriet i Danmark og Sverige.

”Jeg er rigtig glad for, at byrådet har ønsket at ansætte mig i kommunen. Det er et meget stort privilegium for mig at få chancen for at blive en del af Læsø. Jeg vil gerne takke for den gode modtagelse og al den venlighed, jeg har oplevet, når jeg har bevæget mig rundt for at se Læsø” udtaler Peter Pietras, der tilføjer: ”Jeg er meget ydmyg over for opgaven og føler et stort ansvar for at være med til at tage godt vare på Læsøborgernes kommune fremover”. Peter Pietras har i øvrigt givet udtryk for, at han hurtigst muligt selv ønsker at blive borger i Læsø Kommune.

Hvem er Peter Pietras
Peter Pietras er som nævnt 52 år og kommer fra havnebyen Korsør. Han er gift på 28. år og har sammen med sin hustru 4 børn. Han er nr. 3 ud af en børneflok på 5 og søn af selvstændigt erhvervsdrivende forældre. Han dyrker naturen og elsker at løbe, cykle og svømme. Han er rigtig glad for jazz og for at deltage i sociale begivenheder. Han kan godt lide og læse, hvilket han har været flittig til, således at han i dag blandt andet er Ph.d. i erhvervsøkonomi, MBA i strategi samt Master i Organisationspsykologi.