Ny Læsø-historiebog.

Lørdag den 23. juni kom en ny lokal-historiebog i handlen.

Det var tredje bind i serien Som jeg husker det, der blev præsenteret ved et arrangement i Læsø Cafeen.

Bogen handler om de gamle forretninger på Læsø, der op gennem 1900-tallet sikrede Læsøboerne alt fra dagligvarer til håndværkerservice.
De to første bøger i serien handlede om skolerne på Læsø og om fiskeriet.

Det er Karin Jønsson, der er forfatter til serien. Sammen med en lille arbejdsgruppe samler Karin interviews med de mennesker fra Læsø, der husker og kan fortælle historierne fra dengang. Der ligger også et omfattende arbejde i indsamling af baggrundsmateriale, billeder og forskellige faktaoplysninger bag udgivelserne.
Alt udføres som frivilligt arbejde, og der er absolut ingen, der tjener penge på projektet, der har til formål at fortælle Læsøs historie i 1900-tallet i ti bind, et med hvert sit emne.

Næste udgave, der vil handle om landbruget og livet på gårdene i sidste århundrede, er allerede under forberedelse og udkommer formodentlig om et år.

Der var omkring 60 mennesker mødt frem til præsentationen af bogen om de gamle forretninger, og de kunne erhverve et signeret eksemplar af bogen, der fra nu kan købes hos Museets forskellige forhandlere, bl.a. på Turistbureauet, i Østerby Servicecenter og Heintzelmanns Eftf.

På billedet ses Karin Jønsson i færd med at signere et eksemplar.