Siden Danmark i midten af sidste uge blev ramt af en omfattende lockout grundet coronavirussens smittefare, har beboerne på Læsø Plejehjem måtte indstille sig på en væsentlig anderledes hverdag, hvor både almindelig udgang og besøg fra pårørende er nedsat til et absolut minimum. Da det fortsat er usikkert, hvor længe restriktionerne på Læsø Plejehjem skal opretholdes, er personalet på plejehjemmet kommet op med en ide til, hvordan beboerne kan holde kontakten til omverdenen. Via funktionen Facetime på plejehjemmets iPads er det nemlig muligt for beboerne at tale med deres pårørende, mens de samtidig kan se dem. En stor fordel i den nuværende situation, ifølge Helle Carlsson Kunckel Christensen, leder af Ældre og Omsorg i Læsø Kommune.

-I den nuværende situation, tror vi, at det vil kunne gøre en forskel for beboerne at være i stand til at se deres pårørende i stedet for ”kun” at tale med dem i telefonen. På den her måde vil beboerne kunne opretholde en tæt kontakt til deres pårørende, selvom de som udgangspunkt ikke kan komme på besøg rent fysisk, siger hun.

Hurtigst muligt
Det nye initiativ med Facetime er i øjeblikket ved at blive etableret på plejehjemmets iPads med klare instrukser til, hvordan det hele fungerer. Helle Carlsson Kunckel Christensen håber, at initiativet vil blive taget godt imod.

-Beboerne skal lige se det an, før de tager stilling til, hvad de synes om det. Omvendt har vi talt med nogle pårørende, der synes, det er en rigtig god ide. Så lad os håbe, at det bliver en succes, siger hun.

Helle Carlsson Kunckel Christensen fortæller desuden, at initiativet med at benytte Facetime vil blive afprøvet hurtigst muligt. Du kan nu finde vejledning til videoforbindelsen