Energi Nord Fiber havde onsdag aften inviteret alle interessered til orienteringsmøde i Læsø Hallen for at orientere om forskelligt vedr. kontrakt med Læsø Kommune om udrulning af fibernet på øen.

Næsten 300 læsøboere og sommerhusejere deltog i mødet, hvor det bl.a. oplyst, at udrulningen opdeler Læsø i 13 zoner, og at bredbåndet for 0 kr. installeres helt ind i det enkelte hus, hvor det stopper blindt.

Betingelsen for at få installeret fibernettet er, at man tilmelder sig og efterfølgende tegner et abonnement på køb af internet og evt. andre ydelser hos en leverandør, der tilbyder et sådant abonnement.

Disse abonnementer er endnu ikke udbudt til salg, da det endnu er uklart, hvilke internetudbydere, der vil købe sig adgang til Nord Energis fibernet, der således bliver et åbent net for de virksomheder, der ønsker at købe adgang og dermed levere f.eks. internet, TV og telefoni til brugerne.

Der bliver først åbnet for salg af disse ydelser i løbet af foråret.

 

Men gravearbejde og dermed nedlægning af fibernettet på den såkaldte hovedlinje starter så tidligt i 2017, som vejret tillader det.

Det spørgsmål, som mange mødte frem med, nemlig, ”hvad koster det mig?, kunne altså ikke besvares på mødet. Indtil videre koster det ikke noget, for man har ikke købt og kan ikke købe noget – endnu.

Nord Energi varslede, at der inden for ca. 14 dage vil komme et brev fra selskabet til alle, der informerer yderligere.

Her på hjemmesiden kan du følge projektet.
Læs mere på Hurtigt bredbånd på Læsø