Selv i en tid med alvorlige sundhedsfaglige restriktioner på grund af coronavirussen, dukker der små glimt af glæde op, når der pludselig kommer ekstra fokus på medmenneskelig omsorg. Således også på Læsø Plejehjem, der har måttet tage en del skrappe forholdsregler for at undgå smitte fra coronavirussen. Lørdag middag blev der nemlig disket op med røde pølser, stegte pølser, brød og pomfritter til aftensmad efter initiativ fra Læsø Antik & Retro, der i den nuværende situation så en god anledning til at indfri et løfte og gøre en god gerning for øens ældre borgerer.

-Sidste år var vi med i en landsdækkende konkurrence om at lave landet bedste burger. Der sagde vi, at hvis vi kom i top ti, ville vi give gratis pølser, brød og pomfritter til plejehjemmets beboere. Vi blev godt nok kun nummer 14, men det går nok alligevel, siger Brian Buch fra Læsø Antik & Retro med et grin og fortsætter:

- Det er jo når landet er mørkest, at vi skal lyse mest op.

På grund af restriktionerne på Læsø Plejehjem kunne Læsø Antik & Retro dog ikke selv levere maden, men måtte have en af plejehjemmets personaler til at hente maden.

Behov for at føle sig som en del af samfundet

På Læsø Plejehjem blev maden taget imod med stor glæde. Dels fordi at pølser, brød og pomfritter ikke er en ret, beboerne får serveret særlig ofte, men også fordi gestussen fra Læsø Antik & Retro viser, at der også er mennesker uden for plejehjemmet, der tænker på dem. Det fortæller Helle Carlsson Kunckel Christensen, leder af Ældre og Omsorg i Læsø Kommune.

-Vi har alle behov for at blive set og husket. Det gælder også for plejehjemsbeboere. De har brug for, at vi tænker på dem som en helt naturlig del af vores samfund. I en tid, hvor de netop er dem, vi skal skærme allermest, får det som konsekvens, at vi ”lukker dem inde”. Så ikke nok med at de er udsatte – de bliver på en måde også ”indsatte”. I sådanne situationer varmer det ekstra meget, at andre tænker på én, siger hun.

Det er endnu uvist, hvor længe restriktionerne på plejehjemmet opretholdes.