I en pressemeddelse fra Landdistrikternes Fællesråd er der stor støtte til et forslag fra regeringen om at færdige projekter, der er gennemført med tilsagn om tilskud fra LAG-midler, kan modtage 80 % af tilskuddet som strakstilskud efter at projektet har afrapporteret.
De sidste 20 % tilbageholdes, indtil projektet er revideret og godkendt af Styrelsen.

Forlaget om straksudbertaling er afledt af corona-situationens enorme betydning for mange virksomheders likviditet og økonomi - og skal altså betragte som endnu en hjælpende hånd til erhvervslivet. 

Forslaget får ros med på vejen fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard:

- Det er en sag, vi har kæmpet for og italesat i et stykke tid, og forslaget falder i den grad på et tørt sted. Jeg er rigtig glad for, at regeringen og erhvervsministeren har lyttet til landdistrikterne. Folk kæmper i den grad en overlevelseskamp rundt om i det decentrale Danmark. Straksudbetalinger kan være med til at sikre deres fortsatte eksistens, siger han.

Erhvervsministeren siger i forbindelse med fremsættelse af forslaget: - De større byer kom bedst ud af finanskrisen, mens flere landdistrikter stadig kæmper med eftervirkningerne. Og corona-krisen er også hård for yderområderne i Danmark. Det er derfor, regeringen har sagt, at vi skal ud af krisen på en retfærdig måde. Vi har en mulighed for at gøre det anderledes den her gang, hvor regningen for krisen ikke ender i for eksempel landdistrikterne.