Ny stor landsdækkende undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at borgerne i Region Nordjylland er blandt dem i Danmark, der spiser mest fuldkorn. Nordjyderne bakker også op, når Årets Fuldkornsdag løber af stablen den 19. januar.

Nordjyderne spiser i gennemsnit 66 gram fuldkorn om dagen. Det viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelses nye undersøgelse ”Kost, kræft og helbred – næste generationer”, hvor 34.715 personer indtil nu har deltaget.

”Det går den rigtige vej med fuldkorn, og det er meget positivt, at nordjyderne nu spiser 66 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. Vi tror på, at hele landet kan komme op på 75 gram fuldkorn om dagen, som Fødevarestyrelsen anbefaler” siger Rikke Iben Neess, som er kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet. 

Borgerne i Region Nordjylland deler førstepladsen med jyderne og fynboerne, som spiser over 63 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit. Mens hovedstaden og Sjælland spiser mindre fuldkorn.

Hvorfor vælge fuldkorn først?

Produkter med fuldkorn mætter godt og bidrager til en god fordøjelse. Desuden indeholder fuldkorn vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, der er vigtige for at forebygge sygdomme som type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og nogle former for kræft. Fuldkorn betyder at hele kornet anvendes, også kimen og skaldele, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler findes. Fuldkorn findes blandt andet i brød, morgenmadsprodukter, pasta, ris, mel og gryn. Du kan f.eks. handle ind efter Fuldkornslogoet: 


Prøv en opskrift med fuldkorn: 

One pot pasta: http://www.fuldkorn.dk/opskrifter/304-hovedretter/one-pot-pasta-med-kikærter-og-tomat

Burger med bønnebøf: http://www.fuldkorn.dk/opskrifter/303-frokost-og-lette-retter/burger-med-bønnebøf

Torsk med rugkernesalat og tomatsalat: http://www.fuldkorn.dk/opskrifter/304-hovedretter/torsk-med-rugkernesalat-og-tomatsalat

Havregrynsdeller med grøntsager og rugbrød: http://www.fuldkorn.dk/opskrifter/304-hovedretter/havregrynsdeller-med-grøntsager-og-rugbrød

Focaccia med rødbede og rosmarin: http://www.fuldkorn.dk/opskrifter/301-broed/foccacia-med-rødbede-og-rosmarin