Det er en stor beslutning at stoppe med at ryge. Chancen for at blive røgfri er større hvis du får hjælp til at kvitte tobakken. Læsø Kommune tilbyder gratis vejledning til dit rygestop.

Vejledningen indledes med en individuel samtale med rygestopinstruktøren. Efter den indledende samtale planlægger du sammen med rygestopvejlederen dit videre forløb. Gennem samtalerne får du værktøjer til at hjælpe dig med at stoppe med at ryge og forblive røgfri.

Rygestopvejledning foregår i Helsehuset, Byrum Hovedgade 58, 9940 Læsø.

Kontakt Læsø Kommunes Sundhedskoordinator på tlf. 40 13 93 36 eller mail sundhed@laesoe.dk for at tilmelde dig rygestopvejledning eller høre mere herom.

Der findes flere muligheder for at få gratis rådgivning.

Stoplinien tilbyder gratis telefonrådgivning på tlf. nr 80 31 31 31 eller du kan sende en sms med teksten "rygestop" til 1231 

E-Kvit - Det Digitale Stop Program

Rygestop for unge: www.xhale.dk

Hvert 4. dødsfald i Danmark skyldes rygning. Få hjælp til at stoppe

Hvilke konsekvenser har rygning?

Rygere mister i gennemsnit otte til ti år af deres liv, og halvdelen af alle rygere, der ikke stopper med at ryge, dør af en sygdom, de har fået af rygning. Det er dokumenteret, at rygning øger risikoen for en række sygdomme:

Hvordan stopper jeg med at ryge?

Du har fem gange større chance for at blive røgfri, hvis du får hjælp.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du kombinerer flere metoder og værktøjer, fx rygestopkursus og brug af medicinske hjælpemidler.

Hvor kan jeg få hjælp?

  • få gratis rådgivning på Stoplinien på telefon 80 31 31 31
  • find kommunens tilbud om hjælp til rygestop på sundhed.dk eller stoplinien.dk
  • få gode råd og fakta og rygestop i Sundhedsstyrelsens lille rygestop-guide
  • på stoplinien.dk finder du et forum, hvor du kan udveksle erfaringer med andre, der overvejer at holde op med at ryge, eller som allerede er stoppet